Tuesday, September 1, 2009

Jemputan Walimatul Urus


(sila double click untuk melihat dan print map di atas)

Dengan penuh kesyukuran dan rendah diri, saya menjemput semua sahabat handai ke majlis walimah saya seperti tertera di atas. Semoga kehadiran kalian akan menyerikan dan memberkati majlis, InsyaAllah.

Doakan kami,

"Semoga Allah membarakahi kalian, dan melimpahkan barakah kepada kalian, dan mengumpulkan kalian dalam kebaikan, serta mengurniakan kalian zuriat yang memberi manfaat kepada Islam dan muslimin."

Peringatan untuk semua dan diri sendiri terutamanya:

"Maka seharusnya kita perlu mempersiapkan diri sebelum memasuki gerbang perkahwinan dengan pelbagai ilmu. Ilmu kekeluargaan, ilmu keibu bapaan, psikologi kanak-kanak dan sebagainya. Jangan cuba untuk menghampirinya selagi mana kita belum benar-benar bersedia untuk menghadapinya. Jangan kita fikirkan tentang nafsu semata-mata. Fikirkan sama tentang tanggungjawab yang bakal kita pikul nanti. Tanggungjawab sebagai seorang suami ataupun isteri, tanggungjawab sebagai seorang bapa ataupun ibu. Mampukah kita semua memenuhi atau menunaikan tanggungjawab dan tuntutan itu. Kita pastinya akan dipersoalkan tentang pertanggungjawaban itu. Sama ada di dunia mahaupun di hadapan Tuhan nanti. Kerana tanggungjawab itu adalah amanah yang perlu ditunaikan oleh setiap orang."

moga Allah tetapkan niat ini. Wallahua’lam…

17 comments:

qudwaH_Humaira' said...

salam...akak

ni , plan awal sebab takut kena posting kat sabah ka ? hehe..

pengantin lelakinya nak tengok juga..

sHi said...

wslm ye ayuni..haha..plan dh lama bulan 1 lagi. mmg kena g sabah pun ayuni. berhijrah ke sana insyaAllah =)

ainolz said...

tahniah syira.. tk sangka laa..
tp nape name bakal pengantin lelaki tu tk penah dgr pn.. hehe
insyaallah klu ade kesempatan..
aku sampai k majlis ko.. hehe

Anonymous said...

Alhamdulillah and tahniah kak shi..moga mendpat anak yang comel2..hehehe

~biey~

sHi said...

to ainolz: tak penah dgr?haha..tula namanye suprise kan?alhamdulillah

to biey: syukran, amiiiinnn. =)

DeeLyn said...

congrats shi!!
harapnye dptla sy dtg ke majlis awk nih..xjauh pun dr umah sy.cume takutla mase tu sy dh start kje.if tmpt kje dekat xpe,klu dptnye kt jb,perak?
aduh..doakn yg tbaik buat sy ye.
sy doakan kebahagiaan awk slalu.

invisible said...

salam kak shi!!!
tahniah kak shi..waah..nnt adek2 buruj nk dtg jgk lah ke walimah akak..boleh??? hehe~
akak akan d posting ke sabah ye?..kt bhgn mn?..

...zUlaIkHA... said...

salam ziarah...

salam Ramadhan...

wah...tahniah kak shi...

semoga Allah sentiasa memberkati rumahtangga kalian...

dalam melayari bahtera perkahwinan perlu ada kesetiaan dan kesabaran serta yang paling penting kepercayaan...

moga dikurniakan zuriat yang comel2 dan bakal meneruskan perjuangan akak,sambungan tali perjuangan Rasulullah...(^_^)

alaq ashiqin said...

kak shi...
rindu sangat kat akak...
akankah kite berjumpa lagi...
rindu akan saat kite berjuang bersama di Nus Sungai Merab...
Moga kak shi dan keluarga sentiasa di bawah jagaan-Nya...
seorang isteri yang baik itu bersyukur apabila dia diberikan sesuatu, dan tidak meminta apabila tidak memperoleh apa yang dikehendakinya...
moga sebuah bait al muslim dapat didirikan dengan berjaya...
barakallah...

~AiSyA HuMaiRa~ said...

salam, kak shi..
tahniah!! semoga terus berada dlm rahmat-Nya.

Aisyahsukimin said...

Salam kak Shi...

tahniah2!...
Selamat melangkah ke alam baru,
melangkah ke maratib amal seterusnya..
anak tangga seterusnye..

Moga kekal hingga ke UA (hehe)
n hingga ke Syurga...

shahirah2749 said...

Salam~

Shi,ingt ak lgi ker?member mrsmbp dl~tahniah for your wedding..maaf x dpt attend sebab konvo masa tu..have a blissful wedding..moga kekal ke akhir hayat~tahniah lagi sekali.

Anonymous said...

salam..
ni kak shi yea..??
slamat ary raya maaf z & b
mintak ampun segala dosa n kalu ade terlepas kata..hehe
hehehe..tahniah2..doakan saya murah rezqi dan cepat juga ketemu jodoh (n_N)

~sampaikan salamku

green said...

moga kekal ke akhir hayat..

murah rezeki dan berbahagia..

yg terbaik utk kamu berdua selamanya~

Kuda Perang said...

Selamat menempuh alam rumah tangga, didoakan agar memperoleh kebahagiaan dunia dan akhirat berkat daripada menyempurnakan tuntutan agama ini.

Mudahan2 kehidupan berumahtangga disantuni dengan iman dan taqwa.

+akufobia+ said...

selamat kahwin.best kahwin?

syahbandar87 said...

tahniah..slmt pengantin br..muga berkekalan ke anak cucu..hmm..menarik sungguh gmbr2 ni.sape la agaknye camera man nye ye