Thursday, January 13, 2011

hijrah KK
not many people get this chance. i truly believe that i am the chosen one by Allah and i am thankful to be here, in Pulau Gaya. yes i am. thank you Allah ;)
here a few notes written in fb:

dpt naik bot hari2 pagi dan ptg sambil berzikir fikir. dlm perjalanan ke sekolah, melihatkan langit dan lautan terbentang luas, disusuli deruan ombak, banjaran gunung kiri dan kanan pandangan, serta kicauan burung. mereka tidak henti2 menjalankan amanah yg diberikan Allah. subhanallah.

ku sedar bahawa kerjaku belum selesai selagi masih dipinjam nyawa di bumi ini. untuk mengajak makhluk bernama manusia mengEsakan hanya Allah yang Satu smata2.

inginku mengajak kita semua agar beriman kepada satu ayat Allah ini, as saff ayat 1. "Apa yang ada di langit dan bumi bertasbih kepada Allah, dan Dialah Yang Maha Perkasa, Mahabijaksana".

segala yang ada di langit dan bumi semuanya bertasbih kpd Allah melainkan satu golongan makhluk sahaja iaitu manusia.ayuh, jgn kita lupa, kerja kita belum selesai...

Ya Allah jgnlah Engkau turunkan bala kepada kami kerana kami sedang berusaha Ya Allah, maka semakin besar dugaan yang kami terima, Kau kuatkanlah iman kami agar kami tidak tersalah langkah dan tersasar matlamat. Allahumma amin.


3 comments:

fi zhilalil tarbiyah said...

ummi...

subhanallah..sangat merindui suara hatimu..

sungguh

walau disini cuma mampu kita bicara berdua..namun hati kita tetap satu.

tulislah banyak lagi..hee

anakmu

Anonymous said...

Tahniah Cikgu SHI! Anda memang Cikgu yang BEST.............

Anonymous said...

Mengajar dalam kelas atau dalam air!