Sunday, April 5, 2009

your dreams come true


petang ini, sewaktu hujan renyai2 ayah dan mak datang melawat saya di kolej. "Wa, bestnye kak sHi, rumah dekat." ramai yang berkata begitu. ye btul, mungkin satu kelebihan, duduk dekat. mak ayah senang nak datang. nak balik rumah pun senang. Alhamdulillah. saya juga pernah belajar 2 tahun di Penang dan setahun di Melaka. jadi saya juga pernah merasai duduk berjauhan dengan keluarga. rezki masing2 kan? tapi walaupun dekat, bukan selalu saya dapat pulang ke rumah. ada banyak hak yang perlu saya tunaikan. selain hak pada ibu bapa dan family, proses pentarbiyahan diri sendiri juga perlu ditunaikan. di sinilah betapa pentingnya time management. tuk diri sendiri, mak ayah, adik beradik, rakan sebilik, usrahmates dan anak2 usrah serta tidak lupa ialah ilmu pelajaran.

tadi ayah bawa saya dan mak round2 sekitar UM dengan kereta barunya. kata ayah, ada 3 benda yang ayah impikan. 2 sudah tercapai alhamdulillah, ada 1 lagi. this what i like about my ayah. apa yang dia mahukan, pasti dia akan usaha sampai dapat. saya masih ingat lagi waktu ingin membeli rumah impian, ayah ada mintak kami gunting model2 rumah impiannya dalam iklan suratkhabar dan masukkan dalam satu fail yang ayah tulis di depannya MY DREAM. alhamdulillah, dengan izin Allah, tercapai juga 2 impiannya. Moga kita semua gunakan rezki yang Allah beri ke jalan kebaikan. insyaAllah.

Firman Allah:
Dan Allah melebihkan sebahagian kamu atas sebahagian yang lain dalam hal rezki...
(An Nahl 16:71)

ayah, u deserve it! WSK 858 is yours. love u =D

:: muka ceria ayah, mak saya juga senyum simpul di sebelah =) ::

Comments from ayah dan Kak Salwa:

Anonymous said...

I like the way u write. Syabas!

Eye O

April 7, 2009 8:11 PM

Delete

Anonymous said...

Memang rahsialah 'the left wing'. Yang penting ialah kita digalakkan mempunyai 'impian'. InsyaAllah dengan berkat usaha serta izin Allah, ianya akan tercapai. So, lepas ni 'the left wing' buatlah apa-apa 'dream' ye......

Eye O

April 11, 2009 9:11 PM

Blogger sHi said...

to Eye O, my dearest ayah...
will follow your way. i got my own dream too. u r the best dad ever! love u. =D

April 12, 2009 11:42 AM

Delete
Blogger salwa_bee said...

hehee. nampaknya bapak borek anak rintik ni..

miss the whole family!

April 12, 2009 8:48 PM

Delete
Blogger sHi said...

miss u too sys! =D

April 13, 2009 9:53 AM

Delete

10 comments:

the left wing said...

Alhamdulillah.. =)
ceria2 slalu.. yang lagi 1 tu ap eh??

sHi said...

rahsia dalam keluarga =)

Anonymous said...

I like the way u write. Syabas!

Eye O

sHi said...

thank you Mr Eye O a.k.a my ayah! heee..love u =D

the hazim said...

salam..wah, kereta baru, kereta apa?

sHi said...

wslm wbt..ada lah. rahsia dalam keluarga =)

Anonymous said...

Memang rahsialah 'the left wing'. Yang penting ialah kita digalakkan mempunyai 'impian'. InsyaAllah dengan berkat usaha serta izin Allah, ianya akan tercapai. So, lepas ni 'the left wing' buatlah apa-apa 'dream' ye......

Eye O

sHi said...

to Eye O, my dearest ayah...
will follow your way. i got my own dream too. u r the best dad ever! love u. =D

salwa_bee said...

hehee. nampaknya bapak borek anak rintik ni..

miss the whole family!

sHi said...

miss u too sys! =D