Thursday, February 19, 2009

these letters really show how much i love U, sys =D

seminggu yang lepas, saya mencari2 surat tawaran biasiswa KPM di rumah, ketika saya menggeledah semua kotak2 yg ada, saya terjumpa surat2 di bawah ini di dalam fail kakak saya. tadaa!!! sudah 12 tahun berlalu, tapi surat2 ini masih kekal cantik (dgn tulisan saya yang saya rasa paaaling cantik waktu itu, berbunga2, siap melukis mewarna lagi). =P

tahun 1997, ketika itu saya baru darjah 5 dan menetap di Kuantan. saya menghantar surat kepada kakak saya yang baru naik Form 1, yang masuk boarding school di TKC Seremban. saya tulis surat dan mak ayah yang akan tolong poskan. baru saya tahu rupenye saya sangat saaaayang pada kakak saya! yelah, kami kan 2 org je perempuan..nk main masak2 ke main congkak pun sesama kami je la. gaduh2 pun sesama kami jugak. hehehe.. mesti la rasa kehilangan bila sorg dh takde kat umah kan.

kami satu family mmg sgt suka simpan memory2 oldies gni. saya ada menyimpan berpuluh2 poskad yang ayah saya bagi (ketika dia giat outstations di overseas), surat2 nasihat motivasi mak saya bagi, dan poskad adik2 dan kakak saya (ketika dia study di Aussie dulu) tulis ketika saya first time masuk asrama di MRSM BP. sila la double klik surat2 ni kalau interested nak bc. hee.. =)* credits pada cik Waya sbb sudi scan sume surat2 saya ni ye. minggu ini kakak saya akan balik seorang tanpa abg ipar saya. yea! boleh tidur sebilik dengan dia mcm dulu2 waktu dia masih lagi single. hehehe.. =)


4 comments:

salsabil_3001 said...

Salam shi..Huhu.. comeynye.. sweetnya korang masa kecik2 dulu..

sHi said...

wslm sal! heeee...mekasih mekasih =)

Anonymous said...

s0ooo sweet...
biasala..adk bradik p'puan mmg akn sgt3 rndu bla jauh... =)
smga kekal smpi bla2..
xksh la bla msg2 da kawin pun..
ikatan tu xkn pnh putus... *hugs*

-lia-

sHi said...

hee...u r totally rite dear lia! may Allah bless us.
*hugs* =)