Monday, January 26, 2009

240109...alhamdulillahi rabbil a'lameen


syukur alhamdulillah..segala puji bagi Allah, tiada Tuhan yang menguasai sekalian alam ini selainNya. dengan izin Allah Yang Maha Pemurah dan Penyayang, majlis pertunanganku berjalan dengan sangat lancar. cuaca baik, jemputan ramai, makanan sedap. mudah-mudahan majlis mendapat barakah dan redha dari Allah S.W.T.

jutaan terima kasih yang tidak terhingga pada mak ayah tercinta, Kak Salwa & suami, adik2, Abg We & Kak Wati selaku P.A penting (hehehe..), Kak Fatonah (bibik saye!), saudara mara belah Kedah dan Melaka, Abg Zamri (selaku bos food catering), Kak Zai (the best wedding planner), kawan2 baikku yang hadir (Aisya, Lia, Ella, Waya, Faten), roommate (Fara), xroommate (Shikin), adik angkat (Bazlin, Lai) dan naqibahku serta usrahmates (Intan, Kak Liza, Wawa, Yan, Linda) tercinta fillah. juga kepada jiran2 berdekatan, kawan2 ayah, dan kawan2 mak yang hadir. juga tidak lupa pada rombongan pihak lelaki. semoga Allah membalas kamu semua dengan kebaikan yang banyaknya. enshaAllah.



comments dari Kak Zai:

Zaifie Zainal said...

Salam Shi!

Selamat Pengantin Baru buat kak Shi Suriati Salwa & Saiful Azri. Semoga berkekalan ke akhir hayat...

Dan untuk Shi yang manis,
Selamat Bertunang pada 24 Janurai 2009.
Semoga pertunangan ini berpanjangan hingga ke jinjang pelamin. Seronok mekap kan Shi & siapkan pelamin & all the hantaran.

Terima kasih tidak terhingga kepada Shi sekeluarga terutama mama & ayah, Tn Hj Idris & Pn Marziyah kerana terus menerus memberikan kepercayaan kepada Zaifie Zainal Creation. Insya-Allah dengan izin Allah dan bakat serta kemahiran yg dikurniakan-Nya mudah-mudahan kami terus dapat memberikan yang terbaik untuk semua pelanggan kami.

Feel free to view more; http://zaifiecreation.fotopages.com

To both of u, Double 'H', Selamat Bertunang!!


January 24, 2009 3:39 PM

sHi said...

waalaikumussalam kak zai yang chomel !!!!
wah, tak sangka lak u will leave me a comment dlm my blog. thanks a lot kak zai. everyone puji pelamin sgt2 cantik, hantaran cantik, n my make up sgt cantik. sume cantik lah. a few of my frens dh mintak contact number zaifie zainal creation. hihi..nanti kak zai upload gamba dlm fotopages, i will post a comment ye. once again, kak zai...thanks a lot dearie. c ya this october insyaAllah. =)

January 25, 2009 2:41 PM






:: hadiah dari kawan2 baik yang sudi memeriahkan majlis, tak sangka lak kad Lia bagi sebijik sama dengan kad Waya + Ella bagi..so sweet..thanks a lot dear frens. hihi ::

" Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami pasangan kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati kami dan jadikanlah kami pemimpin bagi orang-orang yang bertaqwa...

Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan lindungilah kami dari azab api neraka...

Ya muqallibal qulub, tsabit qulubana a'la deenik, Ya Tuhan yang membolak-balikkan hati, Kau tetapkanlah hati kami di jalan agamaMu ini...Ameen."

* malam itu selepas majlis selesai, kami bertiga (sHi, mak, ayah) tidur 3 orang bersama, berkongsi satu katil di bilik mak. biasalah, anak perempuan bongsu, mesti manja punye dengan mak ayah. =P kami bersembang, gelak ketawa bersama sebelum masing2 melelapkan mata. diorg la yang paling hepi sekali. Alhamdulillah...sujud syukur dilakukan. perlu memantapkan diri ini, jaga hati, jaga iman untuk ke step baitul muslim.

30 comments:

sya_ais said...

salam....bahagianya dpt jd org pertam tinggalkn komen pd Kak Shi....

Tahniah akak....tahniah...smoga baitu muslim yg bakal dibina ini dlm redha ALLAH...

Moga lahirkan mujahid dan mujahidah yg berjuang utk ISLAM...ameen....

Jgn lupa jemput utk kenduri kawin yer akak...kepingin sgt nak tgk akak make up....msti sgt cantik akak yg diciptakan oleh ALLAH nie kn....heheheh

sHi said...

waalaikumussalam wbt, waa..syakila isma, awak ialah org pertama yang bg comment kat akak ni. hehehe.. syukur alhamdulillah..moga hati ini tetap tsabat untuk ke baitul muslim smata2 tuk cari keredhaan Allah. nanti dtg bilik akak tgk gamba ye. sbb gamba2 ni private, kite2 je leh tgk. hehehe.. =)

salsabil_3001 said...

Salam shi.. terkejut sal.. tak dgr cerita pun shi nak bertunang hari tu.. anyway, selamat melangkah ke step yang baru yang insya Allah akan melajukan lagi gerak dakwah kita.. nanti nak kahwin, jgn lupa pulak ajak kitaorg..

izzah said...

tahniah kak Shi.

semoga jodoh akak sampai ke syurga,insya'Allah.

"moga hati ini tetap tsabat untuk ke baitul muslim smata2 tuk cari keredhaan Allah."

insya'Allah,ameen.=)

sHi said...

to sal:
salam sayang sal.rindunye kat awak..bile nak ke fateh ni..hehe
alhamdulillah..insyaAllah sal. moga lebih mantap gerak dakwah kite ye. buleh2..walimah nanti sure kena jemput org fateh sume. hehehe..mudah2an dipermudahkan. doakan ye sal. jzkk. sayang sal selalu =)

to izzah:
jazakillahu khayr 4 the doa =)

ayu said...

Salam..
Fist of all, peace be upon you Sis,
and mabrook 3alayk dgn pertunangan..
Semoga terus dapat melebarkan sayap dakwah.
Sangat berminat dengan bisnes terjemahan al-quran yang dilakukan sekarang!Bisnes yang sangat bagus sekali masyallah.
Barakallufik!

huda said...

salam shi..
tahniah d atas pertunangan anda..
mg mendapat berkat dr Allah s.w.t..
kawen nnt jgn lupe jemput akk ea..

:D

k.dayah said...

shi..congratulations. semoga dikurniakan keluarga sakinah mawaddah wa rahmah iAllah.=)

sHi said...

to ayu:
salam alaik ya sys~
just visited your blog & fotopages. now currently u r living in arab saudi is it? waa..really nice jubah. cantik2 belaka. yups, im selling terjemahan al-quran. interested to buy one? sama2 la kite kembangkan bisness dakwah kite ni ye walau di mana kite berada, tetap di bumi Allah Yang Satu.

*nway, may i know how u can get into my blog eh? curious..hehe. barakallahufik =)

to kak huda:
wslm kak huda. ni kak huda usrahmate shi ke ni?? afwan kak huda..manyak sgt nama sama ni. hehehe..dh sihat lum? nway, jazakallahu khayr ya ukht. =D

to kak dayah:
jzkk for the doa. mudah2an dipermudahkan dan ditetapkan iman menuju ke baitul muslim. insyaALLAH. kem slm mak akak ye. hehehe..

lrh said...

salam shi,

usrahm8 pn sgt terkejut dgn berita ni. u really shocked me. patutla masa usrah hr tu, terdengar bisik2an. hihi. saya semacam blur jadinya, nak kata ada program, xdengar pulak...=)

tak tau nape liza rasa sedih + gembira. inshAllah satu lagi baitul muslim akan terbina. jangan lupa jemput ke walimah..love u sis..:D

semoga dlm tempoh pertunangan ni, shi dpt menambah bekalan2 untuk menjadi isteri yang solehah, ibu mithali, dan daieyah semata2 kerana Allah. ameen~

sHi said...

wslm wbt lizaaaa!!! afwan dear, agak rasa bersalah sbb tak jmpt liza. yela, tunang ni Nabi sndri kata tak elok di war2kan, insyaAllah walimah nanti, shi jemput sumeee orang, liza mesti dtg ye. jazakillah khayran kathira 4 the reminders. moga hati tetap tsabat keranaNya. love u too sys =D

kuchinque said...

Subhanallah.
kd pun tak tahu..

Semoga dipermudahkan Allah untuk ke stage seterusnya.
Jaga iman, jaga amal ;)

sHi said...

to kd:
jazakillah khayran kathira atas peringatan dan doa anti..=)

fyEk said...

salam shi..
congrats on ur engangement..
really happy for you, kiranya shi lah org pertama dalam homrum kita yang akan melangsungkan gerbang perkahwinan.. :)

congrats once again.. semoga berbahagia hingga ke hujung waktu dan majlis pernikahan lebih meriah dan gembira dari majlis pertunangan~

:)

sHi said...

wslm faizah.. many2 thanks for the wishes. doa2kan moga dipermudahkan oleh Allah ye. walimah nanti kena la jemput sume ahli homeroom kite especially ustaz romei, papa homeroom kite kan. hehehe =)

LadyMary said...

huhuhu sonok arrr.. ramai yg terkezut.. mary pun terkezut.. tp mary hormat kptsn kak shi .. huhu gumbira nyer.. god blez u my dear Sis...

sHi said...

yups mary, thank you for respecting my decision. u know why i let it be a secret kan? hehehe..c ya in college next week. selamat berteater ye. lakukan niat smata2 kerana Tuhan. May God bless u. =)

p/s: dh bis dh ke tgk movie maryam?

yanee said...

kak shi!!!tahniah!!
waa....dah tunang...tekezut.hahahha...
nak tengok jugak gamba.nanti sy gi bilik ea.
x yah di ajak pun..hhhehehe

sHi said...

salam yanee..waa..nak tutup pintu bilik la pas ni..kidding =P

muharikah said...

salam shi! wah.. senyap2 saje... tak kasi pun warning eh... saya senyum sampai ke telinga ni... maburk.. moga pernikahan menjadi berkah... :)

sHi said...

wslm kak aisyah dundeee!! warning? hehehe..jazakillah sys~

bile la kite mau ketemu muka bertentang mata ye. moga diizinkan Allah satu hari nanti. =)

mujahidah~ said...

assalamualaikum kak..

hee....hanna paling gembira dengan berita ni..tahniah!semoga satu lgi baitul muslim akan trbina dengan hebatnya..!

ni yang buat hanna nk mai UM secepat mungkin..hehe..

sHi said...

wslm wbt hanna !! last kite ter bump kat surau mid kan kan? time korg ada usrah dgn kak ai. rinduuu.. hehe..alhamdulillah. jazakillah for the wishes n doa. dtg la UM ! =D

lini said...

salam'alaik shi..
tahniah..smoga dpermudahkn sgalanya=)

sHi said...

wslm wbt lini usrahmate kuu..
hehe..alhamdulillah.
jazakillah atas ucapan dan doa ye.
jumpa rabu ni insyaAllah =)

AkmalRahim said...

Salam.. shi..
Congratulations..Dah bertunang rupanya adik abg ni..

lately bz skit..tu yg xbaca sgt blog..tp, mcm tertanya2 gmbr shi kat tingkap tu.. ingtkan saje2 pose.. hehe..

Semoga Berbahagia..

sHi said...

wslm abg akmal..alhamdulillah. trima kasih atas ucapan dan doa ye. =)

Sifrulmind said...

Assalamu'alaikum..
Walaupun dah agak lambat tau berita ni (kerna perasan diri sibuk kebelakangan ni, tak sempat nk jenguk blog org), tapi masih lagi terkejut dengan berita ni. But, bila bilang2 umur, rasanya tak patut terkejut pun. Hua3..

However, congratulation for the 1st step to a new world. Dari kejauhan kutitipkan doa buat kalian, semoga tetap kekal di jalan-NYA walaupun di dunia mana pun kalian berada. Ameenn...

*Arr..walimah nanti,, jgn lupa btau plak. Kan ku ikhtiar utk ke sana. Hehehe...

dalili said...

salam...
wah, agak terkejut dgn entry nih... baca berkali2, n rasa hepi sgt... hehe... congrats k, dearie... semoga hidup shi lebih lengkap n lebih teguh menongkah arusnya... amiin...
tahniah once again~
:)

sHi said...

to sifrulmind:
wslm kak lin sayang~
alhamdulillah, syukran atas ucapan dan doa. insyaAllah akan dijemput ke walimah. leh wat reunion matrik melaka. hee =)

to dalili:
salam kak dalili..alhamdulillah. doakan2 la ye moha Allah menjaga hati dan tingkatkan iman saya dalam tempoh pertunangan ini. syukran =)