Tuesday, January 20, 2009

praise be to Allah, im fully recovered insyaAllah =)


:: sweet couple rite?? oohhh...=) ::

alhamdulillah...syukur pada Allah dan syukran pada semua yang mendoakan. ku sudah pulih semula dengan izin Allah. moga kita semua diberi kesihatan yang baik insyaAllah. im updating this post, uploading a few pictures.

this was my previous post:

pagi tadi ku tidak ke kelas. sakit di telinga sejak semalam membuatkan ku tidak akan pay full attention di kelas. trus ku sms mak minta ambil ku balik awal pagi. sampai di klinik:

Doctor : sakit tak? (sambil memegang telinga kiriku)
sHi : aduh.. (air mata keluar)
Doctor: sorry2..i know its painful. ni dah bengkak ni, infection. nak inject ke?
sHi : no..bukan sakit sbb doc pegang. memang saya cpt nangis...
Doctor: oo..i thought i was the one make u cry. ooo,why?
Emak: dia mmg cpt nak nangis doctor.
Doctor: ooo..anak bongsu ke?
sHi: tak, anak perempuan bongsu.
Doctor: why u easily can cry?
sHi: i dunno..bcoz mak ada kat cni. i easily cry bile org2 rapat dgn saya ada.
Doctor: look, u have to be strong. u can cry dpn saya, mak ayah, kat rumah but dun cry in front of people. bcoz dunia outside perlukan u untuk tidak menangis. ni belum lagi Israel bomb kawasan Cheras ni. understand?
sHi: (nodding)... i am very strong in front of my frens. i wont let people outside know im crying. tapi dengan mak ayah, adik2 memang i easily can cry. rasa cpt tersentuh. if pujuk, lagi la i will cry.
Doctor: dengan boyfriend pun nangis dpn dia tak? tunang ke?
sHi: i dun have any boyfriend.
Doctor: ok then..hurm, do u want me to get people yang boleh ajar u mcmne tak bagi nangis? do u feel relief after u cry or is it disturbs ur emotion? as a doctor, i dun want people live in suffer.
sHi: no..i dun need that. i feel relief after i cry.
Doctor: its good u know urself. ok, i will give u antibiotic and ubat titik. after 1 week jumpa balik. be strong yah cikgu.


thanks Doc, lama dok dalam bilik tu, jadi doctor physcology pulak dah. u r rite, i have to be strong. but i really cannot hold my tears from going down if it involving my family. especially mak ayah. if i be like Palestinians, i think i wont cry at all. yelah, if everyday tgk org mati, darah sana sini, how would i cry. ianya sudah sebati dalam diri. moga sakit ini menjadi kifarah dosa. dan kalian doakan moga ku cepat sembuh. terima kasih buat kawan2 ayah dan kawan2 mak yang sudi baca blog saya. moga segala kebaikan kita walau sebesar zarah akan diganjariNya insyaAllah.

malam itu, dengan kesejukan yang dialami, tetap keluar makan malam di luar bersama satu family. (my sister is not included laa..dia kat miri sana dengan suaminya) haa..what a nice dinner. lama sangat tak makan sama-sama mcm ni. mmg enjoy habis with all the jokes ayah wat, adik2 sume ada, really like dulu2, hurm..hilang rasa sakit. =)


:: 6 hands togetha (mak ayah pun join same..=P) ::

12 comments:

Anonymous said...

oh sakit telinga..sakit telinga ni ubat dia biasanya jenis drop jer . Try la perubatan Islam..

AkmalRahim said...

huhu.. siannya sakit telinga.. kuatkan semangat ye shi..

maisarah said...

smoge cpt sembuh ye shi. Hanya Allah sahaja yang boleh sembuhkan kita

Anonymous said...

salam shi..
get well s0on dear..
i'll pray 4u.. *hugs*

-lia-

sHi said...

salam
syukran 4 all the doa's dear sahabah... may Allah bless all of you. Ameen

LadyMary said...

slm kak shi.. mary bru jea bc blog kak shi..patut ar asa pelik bla x melihat kak shi kt blk n xonline... semoga cepat sembuh... be strong.. ramai yg mengharapkan org spt ka shi.... god blez U!!

Muhamad Saipul Fakir said...

dulu ida asro pon sakit telinge gak. bengkak gak la. Gi la refer die. Neway, semoga cepat sembuh.tq

sHi said...

to saii:
salam saii, oh yea? baru td jumpa dia b4 g mengundi. ok2, kang akak tanya ida. nway, bengkak dh makin surut dah. sekarang ni demam2 gtu je. thanks saii 4 ur concern.

to mary, my neighbour:
thanks mary. praise be to Allah im feeling better now. really "terharu" la tgk ramai sgt yg concern. sampai2 je bilik last nite, masuk je toilet, people especially juniors sume tanya kaba akak. really appreciate all of you. may God bless u too dear =)

Sifrulmind said...

Be strong my dear!!

Betul kata Dr tu. "...bcoz dunia outside perlukan u untuk tidak menangis..."

But,
"Kadang-kala kita perlu menangis, sesungghnya ketawa itu tidak akan kekal lama,
adakalanya kita perlu ketawa, sesungguhnya air mata itu mahal harganya."

Papepun, get well soon ye ustazah! Hehehe.....

sHi said...

salam kak lin a.k.a sifrul mind...
hehe..alhamdulillah dh sihat insyaAllah. hurm...btul2. tu gunanya air mata diciptakan kan? =)

yanee said...

nak ucap get well soon,dah sembuh.
so take care je la.huhuhu..

sHi said...

salam yanee, eh tadi kite jumpa kan. pttla tanya akak dh sihat ke lum tlinga? hehe.. thanks a lot dearie. alhamdulillah..dgn doa sume akak dh sembuh. =)