Sunday, June 15, 2008

hepi pader's day to my ayah ~


2day is 15 June 2008, happy father's day to MR IDRIS BIN OMAR (eye o). ayah is still at kampung rite now. eh, wait2..mayb, he's on da way back to KL rite now. mak and me will fetch him at LRT 2nite insyaAllah. but i already sms and wish him. and this is his reply:

Terima kasih. Shi harus berbangga dan bersyukur kerana masih boleh buat wishes. Anyway, tq so much for the wishes. I luv u - ayah

yups, i should be thankful to Allah coz i still have my very own father here..masih lagi berada di dpn mata, masih lagi boleh mendengar suaranya, gelak tawanya, senyum manisnya, wajah letihnya ketika lena. itu lah ayah, seorang ayah. kasihnya ibu membawa ke syurga, kasihnya ayah berkorban nyawa.

these are 10 good things i love about my ayah:

1- funny ( mmg pecah perut kalo dgr dia wat lawaks)
2- very responsible ( pernah at one time, pegi holiday ramai2, naik bot/ferry rasanye, he will make sure mak and anak2 sume lepas n selamat dulu, then baru dia akan naik/turun fr bot)
3. mudah naik angin tp cpt cool (kalo marah mak tu, mmg 3 hari 3 mlm tak bis lagi dok membebel..mak sabo je. huhu)
4. understanding (bila anak2 dh makin besar, dh remaja, he becomes more like a fren to his children)
5. very supportive ( always bg support even my result jatuh teruk, smpai sHi nangis terharu bukan sbb sedey kena marah tp pelik, apsal tak kena marah ni..)
6. very honest & tepati janji (sbb tu ayah paling pantang if anak2 tipu dia, mmg siapp laa..)
7. sgt berjimat ( alwiz memikirkan how to reduce expenses, tambah2 skrg harga minyak naik kan)
8. very hardworking ( tgk la dh terbukti, kuar awal pagi, balik lewat mlm, sume sbb nak dptkan duit tuk anak2)
9. friendly ( asal ada kwn sHi dtg umah ke or ada kwn tlg angkatkan phone sHi ke, sesi sembang menyembang akan berlaku di antara mereka...hehe)
10. sgt pandai tawar menawar ( haha..ni paling syoq, mmg sHi dh ikut jejak langkah ayah, byk skill2 ayah yg sHi dh tiru. time kasih.hehe..)

honestly, no one can replace him in my heart. i wish i can have someone like him. i really wish :)

we all should appreciate what we have rite now. kerana kelak jika tiada lagi, walau menangis air mata darah sekali pun ia takkan kembali pada kita kerana sudah kembali kepadaNya.

ayah, this song is dedicated special for you...thank u ayah.

Sentuhanmu - Inteam

Terpanar aku pada sentuhan keramatmu
Mengheret aku mentafsir memori silammu
Dulu ku ragu apa terbungkam dibenakmu
Kini ku tahu apa yang terbuku di hatimu

Surut dedarku pada usapan manteramu
Tunduk ungkalku pada ketegasan dirimu
Terpasak semangat pada keyakinan tekadmu
Keakuranku pada tunjuk dan titah arahanmu

Oh ayah, Tak pernah ku tanya
Kemana tumpahnya keringatmu
Oh ayah, Tak pernah ku hitung
Berapa banyak kerutan di dahimu
Yang ku pinta hanyalah kemahuan hatiku
Yang sedaya ayah laksanakan

Kau pendorong bukanlah pendesak
apalagi memaksa diriku
Aku terlorong bukan terdesak
apalagi rasa terdera

Tak terkuis dugaan menduga
Apalagi takdir yang menerpa
Aku mengharap bukan menolak
Apalagi cuba melupa

Lestari kasihmu tanpa batasan
Sempadan waktu yang memisahkan
Abadi hingga ke hujung usia akhiran masa
Sentuhanmu amat bermakna..

* sudahkah anda mengucapkan rasa cinta dan sayang kepadanya? sudahkah anda memberikan pelukan dan ciuman kepadanya? sudahkah anda menunaikan tanggungjawab sebagai seorang anak kepadanya? jawapannya ada pada diri kita sendiri :)

1 2 3 4 - Aris Ariwatan

Satu... kasih yang abadi
Tiada tandingi Dia yang satu
Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah
Empat... Mudah kau ketemu
Berhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu ku ingat dahulu
Menyisir rambutku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa


2 comments:

Badrul Aini Sha'ari said...

Salam perjuangan...

Terima kasih. Shi harus berbangga dan bersyukur kerana masih boleh buat wishes. Anyway, tq so much for the wishes. I luv u - ayah


yups, i should be thankful to Allah coz i still have my very own father here

ana cukup tersentuh dengan kedua2 ayat di atas. terkenang allahyarham ayah yang meninggal thn lepas.

Berbaktilah kepada mereka ketika hidup mau pun setelah mati...

sHi sYaHirAH HaNiM said...

takziah buat badrul aini sha'ari dan keluarga.