Friday, June 13, 2008

nini turut berzikir ~


huhu..Nini mlm ni comel sgt..pas solat sunat, bc almulk td, saje je amik Nini sbb dia wat gaya sgt comel td..ada ke menguap dpn umah dia..buruk beno. hehe..

then sHi dok zikir2, bc selawat shifa' sambil cium2 dia..sambil usap2 bulu lembut Nini.. dia dok senyaaapp sgt atas tangan. lama lak tu. selalu..phew, susah nak ckp la..mmg gerak sana gerak sini, lari sana lari sini.

lagi satu kan, Nini ni yg slalu sHi perasan, time baca mathurat pas asar je mesti dia bangun, gi tido btul2 dpn umah dia..pastu wat muka kesian..sangattt comel.

tp wat pe nak pelik kan..Nini pun makhluk Allah jugak. for sure la dia pun turut berzikir kepada yang Maha PenciptaNya..Al-Khaliq. tul tak?

Nini, saba ye sayang..mama sHi tau Nini sunyi kan. nanti mama sHi belikan Nini boyfren baru..opps, dlm islam takde istilah boyfren la Nini, nanti mama sHi belikan Nini husband baru yeee...nanti mama sHi ajak Intan ke, sape2 ke pegi cari yg baru ye. caaayang Nini sgt2.

Nini gem gem !


Rabbana atina fidduniya hasanah wa fil akhirati hasanah wa qina a'zabannar

Bermaksud: Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat dan lindungilah kami dari azab api neraka.
( Al-Baqarah, ayat 201)


Jauhilah kami dari azab api neraka yg sgt dahsyat. Nauzubillah min zalik.

Nitey ~

3 comments:

dalili said...

alah, comelnyer~~ hehe... tp rasanya sblm shi belikan husband baru utk nini yg kiyot sgt, better shi tengok2 dulu, dia dah smpai waktu mengawan atau tak.. sbb dwarf hamster ni tak suka hidup berkawan, dorg cenderung utk gaduh n saling membunuh.. ngeri bunyi nyer kan? hehe.. unless bila dah cukup umur, baru dorg akan terima pasangan hidup.. ;)
comel sgt nini tu.. geram nak pegang.. :P

sHi sYaHirAH HaNiM iDRiS said...

ahaks..dia mmg sangat2 comel superb! tul gak tu kan..ni dipanggil hamster dwarf eh? ptt la tak beso2..tp gemuk gak.hehe =)

yanee said...

tgh boring2.so bc la post lama2 yg x pernah diketahui kewujudannya.hahhaha

best nya dapat main bli husband.dpt pilih2.;D