Saturday, July 5, 2008

its packing time!



how fast time flies..almost 3 months bercuti di rumah, alhamdulillah, cuti kali ni memberi banyak sangat manfaat dan input dalam diri. bukan seperti cuti2 yang lepas. im hepi with that. besides, dpt banyak new recipes from mak, belajar wat bunga kristal, being an observer at school, plus done all tasks given by ayah. syukur Allah permudahkan. one of it ialah melukis map ke rumah untuk walimah kak Salwa this december. dengan bantuan dan tunjuk ajar ayah menunjukkan kepakarannya melukis, sHi berjaya transformnye ke dalam computer.


2 emails received from ayah,

Salam. Cantik map tu lagi mengelip. Ayah really appreciate Shi’s effort krn memang susah nak buat. Nanti ayah lihat . Kalau tak sempat ayah dah print dan boleh kita bincang di rumah nanti.

Bye my beloved doter. (Wed, 25 June 2008)


MINTA MAK TOLONG SEMAK PETA TU. SO FAR OK AYAH TENGOK, MAK MUNGKIN BOLEH KOMEN. AYAH RESPEK COMMITTMENT HANG BUAT MAP TU. BUKAN SONANG. AYAH TAU. TERIMA KASIH JE LAH. (Fri, 27 June 2008)


ayah, jasa budi serta pengorbanan ayah dan mak selama hampir 22 tahun Hanim bernafas di dunia ini tidak mungkin Hanim dapat membalasnya. Apa yang Hanim buat ini hanyalah secebis dari apa yang mak ayah pernah dan sedang lakukan untuk Hanim. im totally hepi, at least i can ease your burden. I Love You.


2moro morning, will be going back to UM. eventhough its only about 30 minutes from my house, but i prefer to go back early. can unpack barang slowly, no rushing, plus leh rehat kan badan dan minda to get ready for new lectures on Monday morning. 4 years at the same 4th college, at the same block B, but with different room and roommates. this remaining year will be more challenging, will be tougher in terms of studies and everything. 1 tahun yang amat berbeza dari tahun2 sebelumnya. as usual, there are lots and lots of things i have to pack. typical gurls, mcm2 nak dibawa. naik turun tangga 4th banyak kali gak ni. takpelah, as long as i am comfortable with my new room. oh ye, Nini pun harus dibawa bersama. hurm, sapela roommates baru sHi this year kan. juniors or same batch?? just wait and see... ;)

Firman Allah:


Wahai manusia, sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari seorang lelaki dan perempuan, kemudian Kami jadikan kamu berbangsa-bangsa dan bersuku-suku agar kamu saling mengenal. Sesungguhnya yang paling mulia di antara kamu di sisi Allah ialah orang yang paling bertakwa. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, Maha Teliti.

(Al-Hujurat 49:13)


* tonite, we will be having a small family gathering to discuss about my sys's wedding. ayah is on his way to buy sate. mak is resting, she is going to cook nasi goreng + sambal petai ikan bilis as a dinner for my pak sedara, mak sedara (ayah's siblings) plus my cousins. cant wait to see Danish & Irfan and play with them. Danish --> the hamster killer. hihi... ;)




4 comments:

Oneiric weaver said...

salam.

sis's wedding

Alf Mabruk. semoga pasangan dan keluarganya dirahmati ALLAH hendaknya, enshaAllah.

semoga berkekalan hingga ke syurga, enshaALlah.

___________

enshaALLAH, dis coming August, my eldest sis is going to get married too. :) *reli hope things will turn out to be just fine..*

___________

p/s: i've sent you an email. (^__^)

salam3alayk, ya ukhti.

sHi sYaHirAH HaNiM iDRiS said...

waalaikumussalam ya ukhti nurul, insyaAllah, smoga Allah permudahkan niat baik ini. oh yea? so nurul ada kat msia nanti kan. same la kite, both yg nak walimah ni the eldest sis. i read ur emel, going to reply rite aft reply ur comment. hehe..do the best 4 two remaining papers yah.
=)

dalili said...

wah, tahniah~~ convey my congrats to your sis eyh.. my cousin is getting married this december too. alhamdulillah, semoga Allah mencucuri rahmat ke atas pasangan2 yg mengikat janji kerana Allah...

sHi sYaHirAH HaNiM iDRiS said...

i will pass ur wish to my sys insyaAllah. she's coming back fr bintulu tonite and will pick me up at UM, wanna go to Jalan TAR to buy some books and tudung. smoga Allah memberkati semuanya. =)